1405/04/31 05:56
میارجل
ایران ت.ک 1399/04/18 00:49 زمان مطالعه: 4 دقیقه بازدید: 1,252 (0)

تعطیلی کامل یک واحد تولیدی در بلوچستان به علت یک مشکل نه چندان بزرگ! +تصاویر

آقای کدخدایی که ده‌ها نفر از روستاییان مجتمع روستایی سرگوست و بخش بنت شهرستان نیکشهر را مشغول به کار کرده حالا درباره هزینه‌های سرآور و تعطیلی کامل واحدش در صورت عدم توسعه و آسفالت جاده روستا خبر می‌دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی میار جل؛ واحد پرورش مرغ گوشتی کدخدایی واقع در حوالی روستای سرگوست در بخش بنت نیکشهر یکی از واحدهای اشتغال‌زای منطقه است که بسیاری از جوانان منطقه بنت و روستای سرگوست را مشغول به کار کرده است.
 
 موسی کدخدایی سرمایه گزار این طرح پرورش مرغ گوشتی در گفت و گو با خبرنگار میارجل می‌گوید : واحد پرورش مرغ گوشتی سال 93 با ظرفیتی بیش‌از 20000قطعه در روز به بهره‌برداری رسیده و هم اکنون با ظرفیت 60000 قطعه در روز در حال فعالیت است.
 
 
این سرمایه گذار با بیان اینکه این وحد برای 30 نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی کرده، اظهار داشت: این واحد علاوه بر آنکه ۱۰۰٪درصد نیاز منطقه بنت و حومه را تامین میکند، در تامین نیاز شهرستان‌های نیکشهر، قصرقند و چابهار سهم قابل توجهی دارد.
 
این واحد به قدری در منطقه تاثیرگذار بوده که جمعی از اهالی منطقه بنت در گفت گو با خبرنگار میار جل گفتند: قبل از راه اندازی این واحد مردم در تهیه گوشت سفید گرم مشکل عدیده ای از جمله کمبود و بعضا نبود این قلم کالای پر مصرف، انحصاری بودن فروش و تبعا گرانی بیش از حد مواجه بوده اند، درحالی که مرغ گرم یکی از پر مصرف‌ترین و ضروری ترین اقلام سفره مردم منطقه است
 
با این وجود اما این واحد با معضلات و مشکلاتی رو به روست ، آقای کدخدایی با ابراز تاسف در این رابطه می گوید : متاسفانه به دلیل نبود زیر ساخت و جاده آسفالت، این واحد با شهر بنت که  حدود ۱۵ کیلومتر جاده خاکی است و  در فصل بارندگی(به ویژه زمستان) برای عرضه مرغ گوشتی به شهر بنت و سایر نقاط با مشکل جدی مواجه است.
 
وی افزود: با توجه به حساسیت و محدود بودن زمان عرضه مرغ به بازار فروش این واحد در مقطعی دچار ضرر و زیان زیادی شده این درحالی‌ست که اگر زیرساخت جاده آسفالت فراهم شود زمینه افزایش ظرفیت و اشتغال بیشتر روستاییان، جوانان و حتی زنان منطقه هم فرهم می‌شود.
 
کدخدایی در ادامه گفت : با توجه به اینکه باید جوجه یک روزه، دان مرغی و مکمل های آن از شهرستان خریداری و به وسیله ماشین‌های سنگین به واحد منتقل شود، خاکی بودن مسیر بدون هیچ گونه زیر ساخت و نبود جاده آسفالت به طول حدود ۱۵ کیلومتر بعضا موجب شده رانندگان ماشین‌های سنگین بعد از یکبار حمل جوجه و دان مرغی  و... به واحد مذکور،  دفعات بعد حاضر به پیمودن این مسیر نشوند.
 
وی گفت:  اگه هزینه حمل دو میلیون تومان باشد کامیون‌ها پس از یک بار حضور در سری‌های بعدی درخواست کرایه‌های سر سام آوری تا دو یا سه برابر داشته‌اند و ما جز پرداخت این مبالغ بسیار سنگین و کمر شکن نداریم؛ با وجود هزینه بالا بعضا رانندگان محترم به دلیل نبود جاده‌ای آسفالت از پذیرش بار که شامل دان مرغی و جوجه یک روزه است سر باز می‌زنند البته حق هم دارند چرا که جاده واقعا نامناسب است و باعث آسیب رسیدن به ماشین آن‌ها می شود.
این کار آفرین ادامه داد: نه تنها با رفع این موانع  از ضرر و زیان و در نتیجه ورشکستگی این واحد جلو گیری کرد بلکه می شود با ایجاد زیرساخت راه ارتباطی کمک شایانی به پیشرفت این ‌کرد و  با افزایش ظرفیت موجب تحول در بازار پر مصرف مرغ گرم در منطقه شد.
 
وی خاطرنشان کرد: با ایجاد زیرساخت و افزایش ظرفیت این واحد می‌توان برای تعداد زیادی از جوانان ایجاد اشتغال پایدار کرد که دیگر تعدادی از جوانان مجبور به ترک خانواده و پیمودن هزاران کیلومتر و رفتن به شهرستان برای کار فصلی با درآمد بسیار ناچیز نشوند؛ با آسفالته کردن راه ارتباطی بنت علاوه بر حل مشکل این واحد تولیدی،  عمده مشکل راه ارتباطی روستاهای روفنان،گیمک و سرگوستِ بخش بنت شهرستان نیکشهر که در مسیر این واحد قرار دارند نیز  برطرف میشود.
 
گزارش از نواب پوربلوچ 

خبرهای مرتبط

نظرات کاربران

0 نظر
امتیاز خبر:
(0)
دیدگاه‌ها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از ارسال توهین، تبلیغات و اطلاعات شخصی خودداری کنید.
لینک مستقیم