این یادداشت را محسن دامنی ملخص به ابو نیما در خصوص جاده های غیراستاندارد استان برای میارجل ارسال کرده است که از دیدگان شما مخاطبان محترم میارجل می گذرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میارجل؛ محسن دامنی نوشته است: یک منطقه و استان زمانی به معنای واقعی کلمه به پیشرفت همه جانبه خواهد رسید که جاده های دوبانده و استاندارد در آن سامان وجود داشته باشد تا مردم آن ملک و دیار بتوانند به سهولت با دیگر مناطق همجوار ارتباط برقرار کنند. وجود جاده های دوبانده یکی از زیرساخت های موثر و حیاتی برای رشد و توسعه همه جانبه هر منطقه ای به شمار می آید. متاسفانه استان سیستان و بلوچستان با وجود بندر اقیانوسی چابهار و منطقه آزاد سیستان از داشتن جاده های دوبانده که پاسخگو نیاز انبوه ترددکنندگان این کهن دیار باشد، محروم است. هر از گاهی از طریق شبکه های اجتماعی با خبر می شویم که چند خودرو به شکل فاجعه آمیزی با یکدیگر تصادف کرده اند(که آخرین مورد آن همین چند شب پیش بود که در مسیر نیکشهر-چابهار اتفاق افتاد و منجر به وفات چندین انسان شد) و همه یا بیشتر سرنشینان شان نیز در دم فوت نموده اند! مردم استان اگرچه به شنیدن چنین خبرهایی عادت کرده اند ولی بنا به انسان بودن و داشتن احساسات با هر بار شنیدن اینگونه اخبار ناگوار، بلافاصله، این سیل اشک ناراحتی و افسوس است که بر گونه هایشان جاری می شود و در فراق عزیزانشان تا مدتها سیاه پوش می شوند!
در تصادفات جاده ای سه عامل دخیل است یکم، انسان، دوم، خودرو و سوم، جاده. نگارنده یادداشت به عنوان یک نویسنده، همیشه در قالب قلم فرسایی اش  از رانندگان خواسته تا قوانین را رعایت کنند تا به سلامت به مقصد برسند و مجدد این خواسته را از آنها دارد که حتما در حین رانندگی قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند! زیرا انسان بدون رعایت قوانین راه به جایی نخواهد برد بلکه این قوانین راهنمایی و رانندگی اند که به عنوان یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار نقش تامین امنیت جاده ای را برای انسان بازی می کند. اما از پرداختن در خصوص خودرو ها و کیفیت آنها می گذرد و اما وی در ارتباط با جاده ها و نقش آنها معتقد است که نقش جاده در تامین امنیت انسان نسبت به دو مقوله دیگر، انصافا بیشتر است. زیرا اگر نگاهی بیاندازیم متوجه خواهیم شد که میانگین کشوری نسبت بزرگراه به جاده آسفالته در کشور ۲۱ کیلومتر است، اما این نسبت در سیستان و بلوچستان ۴ کیلومتر است. استان سیستان و بلوچستان با وجود پهناور بودن، دارای جاده های تک بانده است. در کل استان ۲۹۹ کیلومتر بزرگراه وجود دارد که ۲۹۹ کیلومتر بزرگراه برای استانی با وسعت بیش از ۱۸۰ هزار کیلومتر مربع بسیار ناچیز است و به دلیل تک بانده بودن جاده ها بیشتر تصادفات از روبه رو اتفاق می افتد. جاده ها کم عرض هستند و با کوچکترین اشتباهی از سوی راننده یا نقص فنی خودرو تصادفات وحشتناکی رخ می دهد که گاهی چندین خانواده را عزادار می کند. این در حالی است که استان سیستان و بلوچستان یک استان  ترانزیتی نیز است و با توجه به وجود بندر بین المللی چابهار و عبور کالاها از خلیج فارس به آسیای مرکزی و افغانستان تعداد خودروهای سنگین در جاده ها زیاد است و این موضوع موجب افزایش تصادفات جاده ای و از بین رفتن آسفالت جاده ها می شود. باتوجه به اینکه استان شاهراه ارتباطی کشورهای آسیای میانه و کشور افغانستان است اما تحمل ترافیک ماشین های سنگین، نیمه سنگین، باری، مسافری و ترانزیتی را ندارد به گونه ای که کمتر اتفاق می افتد که در جاده های این استان شاهد حوادث تلخ رانندگی در طول ماه و هفته نباشیم.
از همین رو، مطالبه مردم منطقه از مسئولان هم از مسئولان استانی اعم از نمایندگان و مسئولان اجرایی و استاندار محترم استان و نیز مسئولان کشوری خصوصا وزیر محترم راه و شهرسازی همین است که هرچه سریعتر نسبت به دوبانده شدن جاده های استان تدبیری اندیشیده شود تا مردم وطن دوست استان، بیش از این، شاهد از دست رفتن عزیزان و سرمایه های اجتماعی شان در این جاده ها نباشند! امید که هر چه زودتر این اتفاق میمون برای مردم این کهن دیار بیافتد، زیرا پیشرفت همه جانبه استان بدون ایجاد جاده های دوبانده، ممکن نیست!