بندر پزم تیاب شهرستان کنارک در 10 کیلومتری مرکز این شهرستان، مکانی ویژه برای تماشای غروب و طلوع خورشید است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی میارجل، در این بندر در حاشیه سواحل مکران خورشید بهترین و ویژه‌‌ترین جلوه‌اش را در طلوع و به‌ویژه غروبش دارد؛ هنگام غروب خورشید به شکلی حیرت آور که در کمتر جایی از دنیا می‌توان یافت خورشید وسط دریا محو می‌شود.

بندر صیادی پزم تیاب که کمتر در بین جاذبه‌های گردشگری سواحل مکران شناخته می‌شود در 10 کیلومتر غرب شهرستان کنارک است؛ تقریبا 3 هزار نفر جمعیت دارد و شغل عمده پزمی‌ها ماهیگیری‌ است.

بندر پزم یکی‌از مهم‌ترین بنادر صیادی سواحل مکران است و از آنجا که سیستان و بلوچستان بنا به آمار سازمان شیلات چیزی بیش‌از 50 درصد ماهیان صنعتی و تجاری کشور را تامین می‌کند، این نقش ویژه‌ای در تامین صید و صیادی کشور را دارد.

اما ویژگی پزم که کمتر شناخته می‌شود جاذبه گردشگری منحصر به فرد آن است؛ پزم میان محلی‌ها هرچند به جاذبه‌ ویژه‌ای که هنگام طلوع و غروب خورشیدش ایجاد می‌کند معروف است اما ساحل صخره‌ای و شنی عالی در کنار دریای مواج‌ این بندر کم از جاذبه غروب خورشید آن نیست.

حمزه رزمی بومی و تورگردان این روستا می‌گوید: پزم هم‌زمان هم ساحل شنی دارد و هم صخره‌ای‌؛ ساحل شنی برای دیدن ساحل آرام مناسب است و ساحل صخره‌ای اش برای دیدن خشم طوفان و دریای مواج است، هم‌چنین غارهای خدادادی این ساحل هم مکانی ویژه و مناسب برای ماجراجویی گردشگران است.

وی در گفت‌وگو با میارجل می‌افزاید: غروب زیبای خورشید در این بندر هم‌زمان می‌شود با پرواز پرندگان مهاجر مانند حواصیل، سلیم‌ها، کاکایی، پرستوی دریایی، فلامینگو، اگرت، بحری، آبچلیک،پلیکان، بالابان، هوبره و عقاب دریایی که منظره‌ای ویژه به این ساحل می‌دهد.

وی درباره پیشینه نام پزم هم می‌گوید: پزم برگرفته از واژه پوزه کوهی است؛ پوزه کوهی یک شکلی از کوه است که در جنوب این بندر از غرب به شرق کشیده شده است.

رزمی با اشاره به صنایع دستی روستا هم می‌گوید: سوزن‌دوزی، حصیربافی و توربافی از جمله مهم‌ترین صنایع دستی این بندر است که به دست محلی‌های همینجا ساخته و پرداخته و به گردشگران عرضه می‌شود.

این بومی و فعال گردشگری روستا تاکید می‌کند: متاسفانه با آنکه پزم جاذبه‌ای ویژه در سواحل مکران است اما کمتر مورد توجه فعالان، تورها و راهنماهای گردشگری قرار می‌گیرد و به‌نوعی در حاشیه است، انتظار داریم رسانه‌ها همچنان که نسبت به جاذبه‌های منحصر به فرد بلوچستان و سواحل مکران به‌ویژه در چندسال اخیر اهتمام ویژه نشان دادند به پزم هم داشته باشند و هم‌راستا و برابر به آن بپردازند.

وی می‌گوید: جا دارد اینجا از فرصتی که به من در رسانه شما داده شده استفاده کنم و از یکی‌از مهم‌ترین مشکلات پزم هم در کنار جاذبه گردشگری‌ای بگویم، ما این اینجا با آنکه 3 هزار نفر جمعیت داریم ولی مدرسه راهنمایی و دبیرستان پسرانه نداریم و همین موجب بالا رفتن آمار ترک تحصیل‌ها و حتی بازمانده از تحصیل‌ها شده است.

رزمی می‌گوید: با مطرح شدن پزم در رسانه‌ها و رفت و آمد ویژه گردشگران امیدواریم یک گردشگر خیر پیدا شود و مدرسه‌ای برای ما بسازد، همین گردشگری خیلی به حل مشکلات و رفع کمبود زیرساخت‌ها کمک می‌کند و تجربه موفق‌اش در دیگر بنادر جاذبه‌های گردشگری منطقه هم مشهود است.

وی خاطرنشان می‌کند: در انتها هم به خوانندگان خارج استان درباره راه‌های رسیدن به پزم توضیح بدم، فاصله پزم از تهران ١٧٩١ كيلومتر، از زاهدان 640 کیلومتر، از چابهار 62 کیلومتر و از کنارک مرکز شهرستان، 10 کیلومتر است؛ راه‌های دسترسی به این بندر هم هوایی؛ نزدیک‌ترین مسیر فرودگاه کنارک؛ ریلی، نزدیک‌ترین ایستگاه ریلی زاهدان و زمینی با اتوبوس، نزدیک‌ترین مسیر پایانه چابهار است. متشکرم از وقتی که در اختیار من و پزم قرار دادید.