عایشه نارویی در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی میارجل درباره عملکرد دولت روحانی طی هشت سال، میگوید: آيا شما عملکردی در خور شان بلوچستان از سوی دولت روحانی دیدید، عملکردی که استانهای برخوردار کشور در عمل دیدند، آیا دولت روحانی و دولتهای پیشین در جهت جبران عقب ماندگیهای این استان پهناور و تاریخی گامی برداشتند، آیا به نظر شما ثروت، درآمد، کار، اشتغال و ... به طور عادلانه در این استان توزیع شد. من به شما با قاطعیت میگویم نه.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد سایر دولتها از رفسنجانی گرفته تا احمدی نژاد و در آخر روحانی، اظهار میکند: به نظر میآید اصلاً این استان پهناور تاریخی در معادلات و تعاملات دولتها دیده نشده است، همه دولتها در ابتدای امر وعدههای شیرین آبادی و آبادانی دادند و از آینده ای دوست داشتنی گفتند، حرفهای زیبا، فریبنده و امیدوارکننده زیادی زدند در حالی که حتی کارشناسان فن نیازها را سنجیده و مطالعه کرده بودند اما هیچ نشد.
عایشه نارویی در ادامه از دولت جدید یعنی حجت الاسلام رئیسی خواست: اگر صداقتی هنوز مانده و پا بر جا است، همان وعدههای شیرین گذشته را عمل کنید، همان نیازهای کارشناسی شده را عمل کنید، دیگر نیاز به همه پرسی نیست و فعالان منطقه باید گوشها را ببندند بر سخنهای زیبا و سخن گفتنهای زیباتر و امیدوار کننده تر بلکه چشمهای شان را بگشایند که مدعیان خدمت پیشین در "میدان"چه عمل کرده اند؟
وی در ادامه عنوان میکند: آن موقع که جیبها پر بوده هیچ اتفاقی نیفتاده است و حالا هم که خالی است ، چه امیدی و به چه آینده ای؟! به نظرم مردم این کشور نیاز به جراحی روح و عقیده دارند تا به عقلانیت حقیقی و تفکر نوین در میدان زندگی برسند و با دانش و علم روز جهانی و تطبیق اندیشه عقیده و تفکر خود با داشتهها و نداشتههای شان و نیازهای روز خود برای فردایی بهتر با نگاه رو به جلو گام بردارند.
نارویی میافزاید: نظر من این است که متخصصین و کارشناسان آگاه به علوم و فنون هر رشته باید برای نیازهای آن رشته تصمیم بگیرند و نه دیگری، هر کس فقط باید سرجای خود باشد، مثلاً اقتصاد دان در راس اقتصاد، پزشک در راس پزشکی، صنعت کار در راس صنعت و مسجدی در وعظ و مسجد و ملت باید از خود بپرسد ثمره درخت انقلاب در طول ۴۲ سال در میدان عمل شیرین بوده است یا نه و آیا وعدهها محقق شده اند؟
وی ادامه میدهد: واقعاً وعده دهندگان بهترند یا عمل کنندگان؟ فعالان بلوچ باید از خود بپرسند که آیا مردمی که یک درصد از جمعیت جهان هستند و نه درصد منابع و ثروتهای جهان را دارند، به نسبت کشورهائی که یک درصد منابع را دارند آیا عقب است یا جلو به لحاظ اقتصاد و توسعه؟ صد البته باید چشم و عقل خود را گشود و گوش خود را بر سفسطهها و توجیهات بست و فعالان منطقه نیز باید باور کنند مادر ندهد شیر به فرزند خموش.
این فعال مدنی و سیاسی بلوچ توضیح میدهد: دولت باید ما را در تمام برنامهها شریک کند تا وفاداری ما را نسبت به این نظام مقدس ببیند و ما همیشه آماده خدمت هستیم؛ فعالان منطقه، حال که دولت ظاهرا امر بدیهی تغییر را پذیرفته است (که اگر نبود، بشر هنوز باید غار نشین میبود) کارشناسان و متخصصان آکادمیک ساکن و مهاجر خود را فرابخواند تا برای نجات سیستان و بلوچستان آستین همت بالا زنند.
وی میگوید: ما باید در این رویکرد صحیح دولت جدید، اول تضمین شرکت داده شدن که دارای اعتبار حقوقی و اجرایی باشد را بگیریم، آنگاه کارشناسانه، نه متوهمانه با رعایت خط قرمزها، منافع، مصالح و نیازهای آتی کشور، ما بتوانیم در صحنه رقابتهای بین المللی مشاوره بدهیم، در کنار متخصصان فن سایر رنگین کمان اقوام ایرانی و تمام باشندگان ایرانی، بدون تعصب قومی، قبیله ای، دینی، مذهبی و خود برتر بینی.
نارویی ادامه میدهد: محور تفکر فعالان سیاسی اجتماعی بلوچ باید بر مبنای جمع کردن تمام اقوام به دور کلمه ایران باشد با اتحاد که چونان نخ تسبیح همه را دور هم جمع نگه دارد و اگر واقعا تغییر میخواهیم، باید عاشق ایران باشیم، همدل و متحد و همه با وحدت کلمه، لزوم تغییر در همه ابعاد مورد نیاز را مورد توجه قرار دهیم و دولت نیز باید نقش بانوان را باور کند و حقوق حقه طبیعی آنان را محترم بشمارد.
وی در انتها عنوان میکند: همچنین باید به زنان در میدان کار و عمل، فرصت مساوی و برابر داده شود و موانع تحقق شان بر طرف و شرایط مشارکت در ساختن جامعه نیز برای شان فراهم باشد.
به گفته این فعال بلوچ، اولویت برنامه دولت آینده باید اینگونه باشد که به جوانان و آینده آنان بها داده شود و بهبود معیشت مردم نیز بلافاصله در دستور کار قرار بگیرد.