به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میارجل؛ «فعالیت زنان در جامعه شاخ و بر گهای روییده شده است، بیشک یکی از مهمترین موضوعاتی که در مسیر عبور از برزخ میان جامعه سنتی و مدرن مطرح میشود، کار زنان بلوچ است؛ روزگاری صحبت از این موضوع در خانواده برای مردان غیرقابل پذیرش بود که امروزه آرام آرام به واقعیت گریزناپذیر تبدیل میشود و از همان زمان که تاریخ بشریت رقم خورد زنان پا به پا وهم دوش مردان در تمام عرصههای زندگی حضور داشتند.
زنانی که استمرار حیات بشریت به دست آنان رقم میخورد و مفتخر در تربیت مردان بزرگ تاریخ بوده اند؛ همواره سهم بسزایی در تأثیرگذاری بر تمامی شئونات اجتماعی و سیاسی داشتهاند.»
جملات بالا را حمیده زین الدینی می گوید، از مدتی پیش قصد داشتیم با این بانوی بلوچ که از اهالی خوب روستای هیت از توابع شهرستان قصرقند بلوچستان است مصاحبهای داشته باشیم، این فعال بلوچ در سال 1397 به عنوان مسئول صندوق بنیاد علوی در شهرستان قصرقند معرفی و تا به الان نیز مشغول به فعالیت است.
وی ارتباط خوبی نیز با مردم روستاهای شهرستان قصرقند داشته و در این مدت اعتماد اهالی و مسئولان را کسب کرده است، در این گفتگو پرسشهایی از حمیده زین الدینی داشتیم که از نظر مخاطبان میارجل می گذرد.
لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید؟
حمیده زین الدینی هستم متولد ۱۳۶۶ و تحصیلات ارشد جغرافیای آمایش شهری دارم؛ از تابستان ۱۳۹۷ نیز مشغول خدمت به مردم شریف قصرقند در بنیاد علوی هستم.
به نظر شما امروزه زنان بلوچ چه سهمی در چرخه مدیریتی دارند؟
بخشی از این مشکل به تعصبات و حساسیتهای ویژه در استان ما بر میگردد که البته دستخوش دگرگونیهایی شده چون اگر این حساسیت مانع بزرگی بود، ورود زنان به سطوح مدیریتی در استان هرگز اتفاق نمی افتاد، به هرحال زنان باید شرایط را برای ورود به این عرصه مناسب ببینند؛ درواقع این شرایط است که آنها را به حضور در سطوح مدیریتی ترغیب و تشویق میکند، بخشی دیگر که به ما زنان ما مربوط میشود این است که باید تواناییهایشان را باور کنند و سعی کنند با این استعدادها خودشان را در بعد اجتماعی معرفی کنند.
شما بخشی از مشکلات را عدم خود باوری زنان میدانید؟ از بستر و شرایط مناسب هم نام میبرید؟ چه کسانی به زنان فرصت بدهند و یا زمینه مناسب را برای فعالیت آنها آماده کنند؟
باید آگاهی رسانی بیشتر شود و زنان به حق عامه خودآگاهی داشته باشند و رشد و بالندگی در زنان و مردان نیز افزایش پیدا کند، مسئله تعصبات فرهنگی نیز خود به خود حل میشود.
با این حجم بالای فعالیتهایتان خانه را چگونه اداره میکنید؟
باحمایت خانواده همسرم. در واقع کسانی هستند که وقتی من پیگیر امورات صندوق و بنیاد هستم، بچه هایم را میسپارم دست شان که با همراهی و پشتیبان آنها برنامه ریزی کامل را در انجام امورات مربوطه را دارم. خدا را شاکرم توانستهام با برنامهریزیهایی که داشتهام همه امورات بنیاد را با موفقیت انجام دهم.
موفقیتتان را مدیون چه کسانی میدانید؟
موفقیتم را مدیون حمایتهای بیدریغ همسر بزرگوارم که همیشه و همه جا پشتوانهام بوده و است، میدانم.
آیا در زمینه مشاغل خانگی به درآمدزایی هم رسیده اید؟
هر کسی که میخواهد شغل خانگی داشته باشد ترجیح میدهد سرمایه کمتری مصرف کند و درآمد بالاتری داشته باشد، برای رسیدن به این هدف باید سرمایه داشته باشید، صندوق بنیاد علوی کار را برای جوانان آسان کرده و در مورد ایجاد اشتغال و کارگاه خانگی، باید به این نکات دقت زیادی داشت. ما نیز توانستهایم در بنیاد علوی از طریق سرمایهگذاری کم بازده، که سریع تر انجام میپذیرد به این نتیجه برسیم برای بانوان در شهرستان قصرقند مشاغل خانگی را انتخاب کرده ایم، مشاغل خانگی زود بازده دایره گستردهای دارند. بانوان بلوچ نیز باید با توجه به مهارتهایی از قبیل سوزن دوزی، سیکه دوزی، حصیربافی، خیاطی و ... که دارند اقدام به ایجاد شغل کنند که در اینجا به چند نمونه از این مشاغل اشاره میکنیم: صنایع دستی، کارگاه سوزن دوزی در نیکشهر و مغازه زهدوزی و دوخت لباس زنانه بلوچی در بخش ساربوک که اینها در طرح مشاغل خانگی زود بازده اقدام شده است.
کار خیری که انجام دادهاید و از انجام آن خوشحال شدهاید؟
خوشحال بودن و زندگی شاد داشتن حق همه انسانها است، یادم میآید فصل زمستان بود و در حال بازدید از طرحهای روستایی بودم که باران شدیدی سرگرفت، جادههای روستا خاکی بود، به خصوص روستای کوشات که وقتی باران میگرفت به دلیل وجود رودخانههای فصلی امکان بازگشت به خانه ممکن نبود و ما در آن روستا چشمهایمان به یک کپری برخورد که در آن کپر یک خانواده چهار نفره زندگی میکرد و گروه جهادی بنیاد علوی از اوضاع محل زندگی این کپرنشینها پرس و جو و بعد از یک هفته پس از ارسال گزارشهای محل زندگی مربوط به این خانواده نسبت به کسب مجوز جهت ساخت یک باب اتاق به همراه سرویس بهداشتی اقدام کرد که باعث خوشحالی آن خانواده عزیز و اهالی روستا شد.
در آخر چه پیامی برای بانوان بلوچ پایگاه اطلاع رسانی میارجل دارید؟
سپاس از دست اندر کاران پایگاه اطلاع رسانی میار جل که همیشه سعی بر انعکاس موفقیت و واقعیات بانوان جامعه سنتی جهت اذهان عمومی و روشن فکری در نگرش خانوادهها و جوامع محلی برای جهت دهی استعدادها به سمت کمال مطلوب دارند.