1405/04/26 18:20
میارجل
اجتماعی زینب کرمی 1403/12/12 17:31 زمان مطالعه: 2 دقیقه بازدید: 40 (0)

رمضان و فرصت هایش

ماه رمضان تنها یک ماه عبادت نیست بلکه فرصتی برای همدلی ، ایثار و کمک به نیازمندان است . در این ماه برخی تاجران و سوداگران با گران‌فروشی و احتکار مردم را تحت فشار قرار می‌دهند در حالی که افراد نیکوکار و خیراندیش تلاش می‌کنند با بخشش و سخاوت سختی‌ های زندگی نیازمندان را کاهش دهند .

 

*محکومیت گران‌فروشی و احتکار*

در آموزه‌های اسلامی گران‌فروشی و احتکار عملی ناپسند و ناعادلانه دانسته شده است . پیامبر اکرم (ص) فرمودند : "هر کس کالایی را احتکار کند تا آن را گران بفروشد از رحمت خدا به دور است ." (مسلم)

افزایش بی‌ رویه قیمت‌ ها و ایجاد کمبود مصنوعی در بازار به ویژه در ماه رمضان ، عملی ناپسند و مخالف اصول اخلاقی و دینی است . در مقابل ، تاجران وظیفه دارند که کالاهای اساسی را با قیمت منصفانه عرضه کرده و در این ماه مبارک تسهیلاتی برای مردم فراهم کنند .

*مسئولیت نیکوکاران و ثروتمندان*

رمضان ماه بخشش و انفاق است و افراد توانگر وظیفه دارند که از دارایی‌ های خود در جهت کمک به محرومان استفاده کنند :

پرداخت زکات ; بهترین زمان برای پرداخت زکات ماه رمضان است زیرا نیازمندان می‌توانند از این کمک‌ ها بهره‌مند شوند .

تأمین افطار و سحری ; افراد نیکوکار می‌توانند از طریق مساجد ، مؤسسات خیریه و مراکز اسلامی غذای افطار و سحری را برای نیازمندان تأمین کنند .

 حمایت از فقرا و نیازمندان ; تأمین مایحتاج ضروری ، پوشاک و کمک‌های مالی برای خانواده‌های بی‌بضاعت وظیفه اخلاقی و انسانی هر مسلمان است .


*وظیفه جامعه اسلامی*

مبارزه با گران‌فروشی و حمایت از نیازمندان تنها بر عهده دولت یا خیران نیست بلکه یک مسئولیت جمعی است . دولت باید با نظارت بر بازار، از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و سوء استفاده اقتصادی محتکران جلوگیری کند .

عالمان دینی باید از طریق تبلیغ و ترویج ارزش‌های اخلاقی مردم را به رعایت انصاف و کمک به محرومان تشویق کنند .

عموم مردم می‌توانند با مشارکت در برنامه‌های خیریه ، کمک به همسایگان نیازمند و حمایت از خانواده‌های بی‌بضاعت نقش مهمی را در این زمینه ایفا کنند .

*و رمضان ...*

ماه رمضان فرصتی برای آزمون انسانیت است . کسانی که از این ماه برای انباشتن ثروت از راه‌های ناعادلانه استفاده می‌کنند هم در این دنیا مورد نکوهش قرار می‌گیرند و هم در آخرت حساب سختی را در پیش دارند . در مقابل ، کسانی که از این ماه برای کمک به محرومان انفاق و خیرخواهی بهره می‌برند نه‌تنها موجب  جلب رضایت الهی می‌شوند بلکه به تقویت همبستگی اجتماعی و گسترش روحیه نوع‌ دوستی کمک می‌کنند .

 : نگاہ روز

نظرات کاربران

0 نظر
امتیاز خبر:
(0)
دیدگاه‌ها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از ارسال توهین، تبلیغات و اطلاعات شخصی خودداری کنید.
لینک مستقیم