1405/06/13 05:49
میارجل
ایران ت.ک 1401/07/25 03:49 زمان مطالعه: 3 دقیقه بازدید: 347 (0)

نتیجه دادگاه تجاوز به دختر بلوچ چه خواهد شد؟! / الان برای دفاع از حرمت زنان بلوچ به حقوق‌دان نیاز دا

این روزها برخی رسانه های مرکز نشین هرازگاهی گزارش ها و اخبار جدیدی از برخی حوادث خبرساز اخیر بلوچستان منتشر می کنند که اهمیت دارد و نباید به سادگی از کنار آن گذشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میارجل؛ این روزها برخی رسانه های مرکز نشین هرازگاهی گزارش ها و اخبار جدیدی از برخی حوادث خبرساز اخیر بلوچستان منتشر می کنند که اهمیت دارد و نباید به سادگی از کنار آن گذشت. در این میان گمانه زنی درباره نتیجه دادگاه تجاوز به دختر بلوچ در چابهار از جمله موضوعات داغ مردم بلوچستان هست.
«عبدالصمد خرمشاهی» یکی از حقوقدانان معروف کشور در خصوص خبر تجاوز به دختر بلوچ چابهاری از منظر حقوقی به روزنامه «اعتماد» می‌گوید: «ما در قانون ادله اثبات دعوی داریم. یعنی هر کسی ادعای مساله‌ای را دارد باید بتواند آن را ثابت کند. قسم و موارد دیگر جزو ادله اثبات به حساب می‌آیند. در برخی موارد برای ادله اثبات شاهدی وجود ندارد یا قسمی مطرح نیست، اما بر اساس شواهدی که شخص ادعا‌کننده مطرح کرده دادگاه می‌تواند به علم خودش حکم دهد. مثلا در این خبر دادگاه می‌بیند که دختر دلیلی برای اثبات ادعایش ندارد ولی یکسری شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ادعای او می‌تواند صحیح باشد. من در خصوص این خبر دقیق نمی‌دانم که اطلاعات پرونده چیست و پزشکی قانونی چه نظری داده است؟ افراد خصوصا دختربچه‌ها در مناطق محروم از جمله بلوچستان جرات نمی‌کنند مساله‌ای را عنوان کنند آن هم علیه پلیس! بنابراین باید دادگاه بر این مساله تمرکز کند.» او درباره سوال آخر این‌گونه پاسخ می‌دهد. ممکن است این دختر 15 ساله با انگیزه خاصی این ادعا را مطرح کرده باشد؟ عرض کردم چون جزییات پرونده را در اختیار نداریم، نمی‌توانیم قضاوت کنیم ولی این‌گونه موارد استثنا به نظر می‌رسد. برای روشن شدن موضوع مطابق ماده 123 قانون آیین دادرسی کیفری و مواد بعدی آن، قاضی می‌تواند تحقیقات محلی انجام دهد و به کارشناس پزشکی قانونی ارجاع دهد یا قاضی شخصا مطابق ماده 126 و 127 این تحقیقات را انجام دهد و در محل حاضر شود.»
از مجموع اظهارات این حقوق دان برجسته کشور اینگونه بر می آید که مسیر سختی در دفاع درست از حقوق دختر بلوچ چابهاری پیش رو هست که نیازمند یاری حقوق دانان برجسته بلوچ هست. در جامعه امروز دفاع درست و کامل از زنان و مردم بلوچ فقط منحصر به سخنرانی، اقدام رسانه‌ای، مطالبه مردمی  و... نیست و ضمن انجام این اقدامات گفته شده باید قوم بلوچ به ابزارهای دفاعی و استفاده از توان اقشار متخصص دیگر هم مجهز شود و بدون آنها دفاع همه جانبه از حقوق بلوچ ناقص خواهد ماند.

خبرهای مرتبط

نظرات کاربران

0 نظر
امتیاز خبر:
(0)
دیدگاه‌ها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از ارسال توهین، تبلیغات و اطلاعات شخصی خودداری کنید.
لینک مستقیم