1405/06/13 06:37
میارجل
ایران ت.ک 1402/08/10 00:22 زمان مطالعه: 2 دقیقه بازدید: 454 (0)

بیکاری هزاران صیاد بلوچ با تصمیمات سلیقه‌ای در سواحل مکران

پایگاه اطلاع رسانی میارجل: تصمیمات سلیقه‌ای مسوولان در جنوب سیستان و بلوچستان همجوار سواحل مکران سبب شده که شاهد بیکاری هزاران نفر صیاد از گواتر و پسابندر تا چابهار، کنارک و زرآباد باشیم و این موضوع آزار دهنده و نارضایتی ها زیادی بوجودآورده است، مسوولان بجای اینکه مشکلات صیادان را پیگیری کنند با گزارش‌های غلط به مرکز کشور سعی در تنگنا قرار دادن صیادان و کاهش درآمد آنها را دارند.

این روزها سواحل مکران متصل به آب‌های آزاد اقیانوس هند جایی است که صیادان بلوچ نمی‌توانند روش رایج صید در دنیا یعنی صید پرساین(صید ماهی به روش تورنخی) را انجام دهند و شاهد توقیف قایق‌های صیادانی که با قرض و وام در پی کسب روزی حلال هستند.

خالد نیازی مروج صید و صیادی و صیاد برجسته و مشهور بلوچستان به خبرنگار میارجل اظهار داشت: صید ماهی به روش پرساین به صورت گروهی توسط صیادان دنیا انجام می‌شود و این نوع صید رایج و مورد قبول سازمان‌های حوزه دریا و شیلات سراسر جهان است و در ایران نیز سالهای سال در حال انجام و مورد تشویق اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان بوده است ولی چند وقتی است که از این روش مسوولان با تصمیات سلیقه‌ای توسط قایق‌های از گواتر و پسابندر تا کنارک و زرآباد جلوگیری می‌کنند و تاکنون ده‌ها قایق توقیف و هزاران نفر بیکار شده است.

چراروش های خوب و تایید شده جهانی همگام با حفظ محیط زیست و صید پایدار در کشور ما حمایت و برنامه‌ریزی مدیریتی نمی‌شوند و با انجام اینگونه صید مخالفت می شود آیا برخی از متولیان سواد ندارند یا ارتباطی با کشورهای مختلف دنیا ندارند و یا اینکه اهداف دیگری را برای بیکار کردن صیادان محروم و بدون پشتوانه دارند؟ 

در این روش صید محاصره‌ای(پرساین) با استفاده از تور به شکل مستطیل و مانور دایره ای شکل شناورهای پرساینر (PURSE SEINER)، گله مـاهیـان تن را کـه از گـونه آبـزیان سطحزی و مهاجر هستند و معمولاً در فصـول خـاص و در مناطقی خاص (مثلاً در فصول بین شهریورماه تا پایان اردیبهشت ماه در دریای عمان و مابقی ماه‌ها در محدوده وسیع اقیانوس هند) بصورت دسته جمعی و در سطح آب دریا مشغول مهاجرت هستند، محاصر و صید می نمایند.

 اگر این صید توسط صیادان کل ایران و به ویژه بلوچستان انجام نشود ماهی‌ها مهاجر و صیادان سایر نقاط جهان به ویژه کشور روبرو یعنی عمان آنها را به همین روش رایج صید می‌کنند و حتی این روش در سایر نقاط ایران هم مرسوم است و کسی جلوی آنها را نمی‌گیرد.

فیلم قسمت دوم مشکلات و آه و ناله های صیادان بلوچ را در زیر مشاهد کنید:

 

خبرهای مرتبط

نظرات کاربران

0 نظر
امتیاز خبر:
(0)
دیدگاه‌ها پس از بررسی منتشر می‌شوند. لطفاً از ارسال توهین، تبلیغات و اطلاعات شخصی خودداری کنید.
لینک مستقیم