فعال رسانه ای بلوچستان در یادداشت زیر به سوءاستفاده از لباس بلوچی در فیلم «ساخت ایران 3» که در شبکه نمایش خانگی فیلیمو پخش شد، واکنش نشان داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میارجل؛ محمد یاسین جلال‌زهی نوشته است:

سالهای زیادی است که شاهد کم‌لطفی‌های متعددی از سوی اصحاب هنر و سینما به مردم غیور و شریف بلوچستان هستیم ، ارائه  فیلم ‌های سینمایی متعدد در کنار آثاری که  شبکه های خانگی تولید میکنند هر از چند سال یک بار خبرساز می شوند و تیشه بر ریشه فرهنگی و قومی اصیل می زنند که مردم داری و نجابت، بزرگی ، مهمانداری ، عشق به وطن و خاک و ناموس ، بزرگترین خصلت و ویژگی آنهاست .
چند روزی است که مردم این استان در ادامه بی حرمتی یکی از شرکت های تولیدی فیلم و سریال  شاهد جریجه دار شدن عواطف و احساسات مردم این سامان و بلوچ های سراسر دنیا  هستند و متاسفانه با وجود واکنش های فراوانی که این اقدام ناپسند داشته اما تاکنون شاهد هیچ اقدامی از سوی دست اندرکاران این آثار بی محتوا برای جبران این اقدام های زشت نبودیم و به نظر می رسد زشتی این سکوت و بی تفاوتی به خواسته میلیونها بلوچ ، کمتر از زشتی این توهین نیست .
با گذری هر چند مختصر و کوتاه در تاریخ وکندوکاو در فرهنگ و اصالت مردم بلوچ واضح و شفاف به این نتیجه می رسیم  که مردمان بلوچ از نجیب ترین اقوام ایرانی هستند و به معنای واقعی سرآمد هستند . در دو دهه اخیر با افزایش بیداری و روشنگری جوامع مختلف بلوچ در سراسر دنیا و ظهور شخصیت ها ، نخبگان ، چهره های مطرح فرهنگی ، علمی ، تاریخی بلوچ در سراسر دنیا شاهد رشد چشمگیر فرهنگی و اجتماعی جامعه بلوچ بودیم . موضوعی که نیاز اساسی این سامان بود و باعث به وجود آمدن انقلاب علمی و فرهنگی در سطح جامعه بلوچستان شد .
آنچه که در روزهای اخیر در بخشی از سکانس های سریال خانگی ساخت ایران دیده شد توهین و خطایی نابخشودنی بود که متاسفانه با عث نگرانی های مردن بلوچ در سراسر دنیا شد و این موضوع اگر چه تلخ اما به نظر می رسد دارای دو حسن خوب و ارزشمند بود . حسن اول اینکه بی محتوا بودن برخی از آثار تولید شده را بیشتر از پیش  نمایان کرد  و دوم اینکه با عث بیداری به موقع و بهتر جامعه بلوچ  شد ، جامعه ای که اکنون باید بهتر از قبل بداند که باید برای معرفی بهتر و بیشتر بلوچ و بلوچستانی بیشتر تلاش کند و به دنیا بفهماند که وقت آن رسیده است که مردمان بلوچ و زنان بلوچ را به عنوان نماد مهر و محبت و مردم داری و گذشت و ایثار  به جهانیان معرفی کنند .
این اقدام عوامل سریال ساخت ایران نه تنها چیزی از ارزش های این مردم و جامعه اصیل و نجیب ایرانی کم نکرد بلکه ارزش و حرمت آنها را دو چندان  کرد و بر متعهد بودن و نجیب بودن مردم بلوچ مهر محکمی کوبید .
این اتفاقات با همه تلخی هایش گذشت و ممکن است این بار هم با بی تفاوتی مسئولان امر در وزارت ارشاد فراموش شود اما سوالی که ممکن است برای خیلی از مردم به وجود بیاید این است که نقش دانشگاهیان و شخصیت های برجسته بلوچ در اصلاح این تفکر چیست؟ پاسخش هم البته که واضح است . کسب علم ، کسب علم و با تاکید فروان می گویم کسب علم و افتخار آفرینی و فراهم سازی رشد و پیشرفت جامعه بلوچ . باید هر کسی در هر جایگاه و جغرافیایی هست و به نام بلوچ افتخار می کند اسلحه ای به نام قلم در دست بگیرد و به مسیری برود که در آن خوشنامی بلوچ است ، باید با فراگیری علم و دانش و ترویج آن در تکثیر چهره های خود در دنیا تلاش کنیم . زن بلوچ به معنای واقعی نماد صبر ، ایثار ، مهربانی ، اصلت و بزرگی است و اگر بخواهیم مثال هم بزنیم کم نیستند زنانی که در جای جای دنیا با لباس زیبای بلوچی به عنوان وزیر و سفیر در جهان افتخار آفرینی می کنند . کم نیستند ساره ریسی ها و حمیرا ریگی هایی که هر کدام سالهاست بر قله افتخار تکیه زده اند و نام بلوچ و زن بلوچ را در دنیا  سربلند کرده اند.