پایگاه اطلاعرسانی میارجل در ادامه بولتن خبری خود برای معرفی افراد شاخص، معتمدان محلی و فعالان اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، گفتوگویی با عمار میرعثمان کارآفرین سراوانی و جوانترین مدیرعامل استان ترتیب داده است.
خود را معرفی کنید و از سوابق تحصیلی، اقتصادی و کاری خود برای ما بفرمایید.
بنده عمار میرعثمان هستم، متولد ۱۳۷۵/۱۰/۱۲، بیست و سه سال سن دارم و در شهر سراوان متولد شدهام. تحصیلات بنده تا دوره دیپلم است، بنابر مشکلات پزشکی دیگر قادر به ادامه تحصیل نشدم و به درس و تحصیلات علاقه فوقالعاده داشتم اما بیماری چشم مانع از تحصیلات بنده شد و پس از یک سال استراحت به دنبال کسب و کار جدید و نوین در جامعه قدم برداشتم، اولین قدم از موفقیت خود را در کتاب ۲۱رمز پیدا نمودم که یکی از آن رمزها این بود: به دنبال کارهایی بروید که علاقه دارید.
بنده از دوران کودکی در این رویا و آرزو بودم که یک کارآفرین بزرگ شوم و به جامعه خود کمک کنم و به ضرب المثل قدیمی "به افراد ماهی ندهید بلکه ماهیگیری یاد دهید" همیشه توجه میکردم و دوست داشتم به این آرزو و رویا دست پیدا کنم اما پیدا نمودن این راه برای یک جوان بسیار سخت بود، تااینکه با جمعی از دوستان دلسوز خود در سراوان ملاقات نمودم و بعد از بحث و گفتوگو به این نتیجه رسیدم آن ها هم به دنبال هدفی هستند که من میخواهم و از آنجا بود که با تشکیل گروههای چند نفره به دنبال کسب و کار جدید رفتیم.
با شرکت در سیمینارها و جلسات مختلف در شهرستان، استان و حتی کشور و مطالعه کتابهای مختلف و مشورت و گفت و گو با افراد مختلف توانستیم سطح آگاهی خود را درباره وضع اقتصادی مردم وکسب و کار به دست آوریم و توانستیم بعد از مدتی ظرفیتها و کمبودهای شناخته نشده را با اهدافمان کنار هم بگذاریم و بیشتر شناسایی کنیم و بعد از شناسایی بسترهای مختلف بسترسازی کنیم تا با بسترهای مختلف در شهر ایجاد شغل شود و تمام این برنامهها در طول سه سال انجام گرفت.
چقدر اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم دارید
بنده و دوستانی که باهم بودیم پس از چندین سال تجربه و آگاهی نسبت به جامعه توانستیم یک شرکت کارآفرینی بهنام شرکت کارآفرینان مکران خدمت با برند تجاری اسپرلوس را به ثبت برسانیم و در طول این یک ماه توانستیم بالغ بر۵۰ نفر را به کارهای مختلف دعوت کنیم و ایجاد اشتغال در شهرستان و خارج از شهرستان حتی استان نماییم.
به نظر شما بلوچستان چه ظرفیتهایی برای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی دارد؟
بلوچستان در کشور یکی از مناطق محروم به شمار میرود و به ندرت میتوان کسب و کار اینترنتی پیدا نمود چرا که بیشتر افراد کسب و کار اینترنتی را قبول ندارند چون نسبت به آنها اطلاعاتی ندارند اما درحال حاضر که بیشتر مشکلات مردم به اینترنت و شبکههای اجتماعی وابسته است میتوان آنها را با بسترهای دیجیتال آشنا کرد و بسترهای تاکسی آنلاین، غذای آنلاین و سیستمهای هوشمند را در این شهر پیاده سازی کرد تا مردم بتوانند دراین راه کسب درآمد کنند.
تصور میکنید جوانان بلوچستان چگونه میتوانند خود محدود کارآفرین شوند؟
خود محوری با خود باوری ایجاد میشود که ما این مشکل را در جامعه خود داریم که باور افراد نسبت به خود بسیار کم است. با بودن چالشهایی برروی مسیر خیلی از افراد نمیتوانند تا پایان مسیر ادامه دهند اما جوانان با داشتن چند چیز مهم میتوانند جز کارآفرینان برتر کشوری قرار بگیرند: 1 .اعتماد به نفس بالا ۲. آگاهی آنان نسبت به مسائل روز و 3. پشتکار و صبردر برابر مشکلات.
چگونه بلوچستان میتواند درکسب وکارهای نو و دانش بنیان حرفی برای گفتن داشته باشد؟
جوانان جهادگر بلوچستان از تواناییهای بسیار بالایی برخوردار هستند که در این راه ما و مردم میتوانیم نقش پررنگی داشته باشیم و با استعدادیابی و شناسایی استعداد جوانان این مرز و بوم و با تشویق و تحسین این جوانان و بکار گرفتن آنها در این مسیر، پیشرفت چند برابری خواهیم داشت.
از ظرفیتها، پتانسیلها و کمبودهای حوزه اقتصادی شهرستان سراوان بفرمایید.
ظرفیتها و پتانسیلهای زیادی در شهرستان سراوان وجود دارد چرا که این شهر هم مرز با پاکستان است و کالاهایی صادراتی مانند کاشی و سرامیک، مایع ظرفشویی،آهن را از این مرز داریم؛ اگر ما در سراوان بتوانیم تولیدکننده خوبی باشیم، پیشرفتهای زیادی خواهیم داشت و در خصوص کمبودهای شهرستان همانطور که قبلا عرض کردم برخی از کمبودها به خود شهرستان و برخی از آن ها به مسئولین عزیز برمیگردد و اگر مسئولین ما حمایت کننده خوبی میبودند برخی از مشکلات حل میشد.
اما برخی از کمبودها که از طرف سرمایهداران است اینگونه بیان میشود که سرمایهداری در این شهر ریسک بزرگی است و سرمایهگذاران ما خارج از استان و شهرستان سرمایهگذاری میکنند اما این یک واقعیت دراین شهر است و این مسئله برای بنده خیلی ناراحت کننده است.
برای راهاندازی کسب وکارهای دانش بنیان چه توصیههایی دارید؟
کسب و کارهای دانش بنیان زیرنظر پارکهای علم و فناوری هستند و پارکهای علم و فناوری حمایت کننده و راهنمای کارهای دانش بنیان است که از نظر بنده مسئولان پارک علمی و فناوری دراین راستا باید مسابقات علمی بیشتری برگزار کنند تا جوانان بیشتر تشویق شوند و در زمینه دیگر مسئولان باید با برگزاری ایده شوهایی در برخی مراکز علمی و فرهنگی، طرحهای مفید را حمایت کنند.
چنانچه نکته و حرفی دارید بفرمایید
در پایان بنده از تمامی جوانان غیور و بااستعداد بلوچستان میخواهم که از این دوره طلایی عصر ارتباطات استفاده کنند و برروی راه اندازی کسب و کارهای دانش بنیان بیشتر تمرکز کنند که از دنیای ارتباطات عقب نمانند و خودشان کارآفرینان برتر کشوری و جهانی در این استان شوند و افتخاری برای شهرستان و بلوچستان کسب کنند...(خواستن، توانستن است)
گفتوگو از کاظم درازهی
Sunday 7 March 2021