پنیر درخت خرما یا به زبان بلوچی کوش به عنوان یک داروی محلی در تقویت بنیه و درمان ضعف جسمانی کاربرد دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میارجل؛ درمیانه تنه درخت خرما، مغز ترد و شیری‌رنگی وجود دارد که شیرین است که به آن "پنیر نخل" یا به زبان بلوچی کوش گفته می‌شود و بسیار مقوی است.

برای دستیابی به پنیر نخل (با رنگ سفید) که در اصطلاح محلی به آن کوش می‌گویند معمولاً سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا می‌کنند و در همه فصل‌های سال به دست می‌آید و در فصل‌های پربارش از طعم شیرین‌تری برخوردار است.